Látky, kůže a jiné používané materiály

K čalounění používáme kvalitní designové látky, kůže a koženky, které si sami před začátkem prací vyberete. Pokud nebudete vědět který materiál je vhodný, rádi vám poradíme a popíšeme jejich výhody či nevýhody pro dané použití.

Potahové materiály

Nabídneme vám širokou paletu kůží, koženek a látek.

Značky látek

Nebo látky podle vašeho výběru – Latky.cz

Postup při pracování kůže

Pro nábytkový průmysl se používá výhradně hovězí kůže. Po seříznutí vrchní vrstvy Epidermis (pokožka – 1%) a podkožní vrstvy:(14%) zbude Derm (škára – 85%) což je část využívaná k činění. Tato část se následně dělí na svrchní líc (lícovka), štípenka a podštípenka.

Proč kůže?

  • Je to přírodní produkt
  • Lehce udržovatelná od prachu, a proto je vhodná i pro alergiky
  • Je příjemná a hebká na dotek
  • Má mimořádně dlouhou a využitou životnost
  • Má silný a odolný povrch, který se nedá lehce protrhnout či poničit
  • Lehce se čistí
  • Zlepšuje se s věkem

Více o kůži

Jednotlivé typy kůže  |  Jak se vyrábí kůže  |  Jak pečovat o kůži  |  Čistící prostředky na kůži

Morfologie kůže

Kůže zvířat může být rozdělena do 3 hlavních vrstev:

  • Epidermis (pokožka): (1%)
  • Derm (škára): (85%) část využívaná k činění
  • Subcutaneous (podkožní) vrstva: (14%)

 

Škára

Tato část kůže je běžně oddělena mechanickým procesem (zvaným Štěpení) do vrchní části (svrchní líc -Top grain) a silné nižší vrstvy (štípenka – Split), která může být dále štěpena.

 

Hovězí kůže:

Která část surové kůže je využívána k činění?

 

Jak se může hovězí kůže štěpit:

 

Komerční klasifikace kůže:

 

Přirozené značky:

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. <br>Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close